Het vermiste koeienstaartje

Het gebeurde allemaal in het jaar 1998.
Het was de laatste aflevering van Oprah Wind vrij. Iedereen moest het zien.
De dag voor de aflevering werden overal televisie schermen geplaatst.
En toen brak de dag aan, honderden mensen stonden voor de studio en miljoenen keken naar de televisie. Jeffrey keek ook, hij was radioverslaggever voor
Radio Rijmond en moest van alles op de hoogte zijn.
De show begon met de Spice Girls daarna kwamen Zwart en Wit (de Siamese tweeling),en toen kwam de baas van Mac Donalds.
Na een h.g.h.k (half klein halfgroot gesprek(je)) zei Oprah :"ik eet wel 30 kg vlees per dag "en toen was de show afgelopen.
Jeffrey ging gelijk aan de slag, telefoneerde naar de studio en was er binnen 5 minuten .
Hij begon: de Spice Girls hebben hun nieuwste hit: flowerpower geïntroduceerd
Daarna vertelde de tweeling over het snoepje zwart-wit (de Siamese tweeling).
Toen kwam de baas van de Mac Donalds Hij vertelde wat over zijn varkens en daarna zei Oprah: "ik eet wel 30 kg vlees per dag" en toen was de show afgelopen",
Dat was het nieuws van vandaag, dit was Radio Rijmond het is nu 3 over 5,
Hij maakte nog een praatje met André van Duin en ging naar huis.
Hij pakte zijn portemonnee en ging naar de slager maar bij de slager was al het vlees al op
Jeffrey ging naar de slager buiten de stad .
Daar was het zo druk dat hij om 10 uur thuis kwam met maar een pakje leverworst.
En toen was hij zo moe dat hij maar ging slapen. De volgende ochtend ging hij weer naar de radio het nieuws luidde: "Door nog onbekende reden, zitten bijna alle instanties zonder vlees". "Volgens betrouwbare bronnen is Billy Clinton nog de enige met een heel klein beetje vlees :een koeienstaartje."
"De scholen krijgen meer geld omdat er grotere klassen komen enz enz enz." Thuis dacht Jeffrey er nog eens over na :"ja tik heb het, het komt door Oprah Windvrij".
Na 5 dagen kreeg Jeffrey het bericht dat het koeienstaartje gestolen was, waarschijnlijk door de G.E.K.K.E.N.B.E.N.D.E.: Grote Ezels, Koeien, Kruiken En Neonlichten Bij Een Nachtjapon, De Ezel (getekend). Daar moet ik wat aan doen dacht Jeffrey, hij maakte een plan:

1 ik ga Billies huis onderzoeken
2 ik zoek de gekkenbende op in het telefoonboek
3 ik rol de bende op en breng het koeienstaartje terug naar Billy.
Jeffrey nam het vliegtuig naar Was Je Toch w.c, hij was er binnen 70 minuten en 33 seconden. Toen hij bij Billies deur kwam belde hij aan, er werd al snel open gedaan door Billy zelf. Hij zei :"je moet me helpen ".
Jeffrey zei toen:" Zal ik zeker doen, maar dan moet je me wel een uitrusting geven". Billy zei toen:" geen probleem jongen ik zal ze je laten bezorgen ondertussen slaap je maar even hier. De volgende morgen lag er een pakket voor Jeffrey op de stoep hij maakte het open, er zat een touw, gifbommen, een mitrailleur, een bazooka en een technische legodoos in. Jeffrey bedankte Billy en ging naar een telefooncel hij zocht een telefoon boek ha eindelijk onder een Boeiing 747 lag het telefoonboek. Eh...?? ..gekkengalerie, gekkenkantoor eh.. ja, daar is het : gekkenbende.
Hij belde er naar toe: "Hallo spreek ik met de gekkenbende? Mooi zo: ik ben namelijk iemand die het koeienstaartje wil. O.A.I.H.M,B.G.O.M.H: Ook Als Ik Het Met Bruut Geweld Op Moet Halen.
Hij hoorde nog: "piep piep piep piep", en de hoorn was dood. Hij begroef hem en ging op weg naar de gekkenbende.
Toen hij zijn uitrusting aan had maakte hij van de technische lego een auto.
Jeffrey reed naar de gekkenbende.

Jeffrey zag een loods. "Aha, ik denk dat dat het is" zei Jeffrey hij stapte uit de auto en schoot een paar keer in de lucht.
"Het is over met jullie" riep hij.
Hij liep de loods binnen maar zag alleen maar buitenaardse wezens "dat is niet belangrijk "zei hij .
Hij stapte weer in zijn auto en reed verder
"Mmmmm" zei hij, "ik denk dat ze in de Sahara zijn". Dus Jeffrey ging naar de Sahara hij lande met zijn zelfgemaakte helikopter en ging daarna met zijn zelfgemaakte jeep verder.
"Aha "daar stond een bordje met daarop: gekkenbende recht vooruit.
Hij reed verder en kwam aan bij een loods..
Hij schoot 1 keer in de lucht maar hoorde in de loods wel 50 schoten toen zei hij :"ik denk dat ze in de meerderheid zijn.
Hij pakte zijn bazooka en wou al gaan schieten.
Maar vanuit de loods hoorde hij een helikopter, opeens schoot er een heli door hot dak van de loods heen.
"Daar kan ik wel mee leven" zei Jeffrey en hij richtte zijn bazooka. Maar hij had geen tijd om te mikken want hij werd al gepakt door een paar leden van de gekkenbende.
Er kwam slaapgassssssssssssssss. Jeffrey werd wakker en keek om zich heen: hij hing aan zijn touw ondersteboven boven een vat borrelende lava.
Naast dat vat stond een tafel met zijn uitrusting.
Naast de tafel zat de baas van de gekkenbende.
Jeffrey zei: "nu ga je zeker vertellen wat voor kwade plannen je hebt?"  "nee hoor "zei de baas :"dit is geen stomme tekenfilm!. Zo discussieerden ze nog tot de avond.
Het was al 11 uur, al de bendeleden en de baas lagen al te slapen
Jeffrey beet het touw door en viel naar beneden gelukkig had hij zijn geheime lavabestendige duikpak bij . hij klom uit de bak alleen maakte hij zoveel herrie dat een bendelid wakker gemaakt werd.
Het bendelid schreeuwde de anderen wakker, de bende klom in de heli en stegen op. Snel maakte Jeffrey een helikopter van zijn technische lego en vloog ook weg . Maar toen hij opgestegen was viel de heli uit elkaar "ik had toch Knex moeten nemen "zei Jeffrey en viel met duizelingwekkende vaart naar de aarde..-....,............
"Waar ben ik "vroeg Jeffrey nog halfversuft "bij de mollige kluizenaar" zei waarschijnlijk de mollige kluizenaar . Jeffrey bevond zich in een mooie hut met radio en televisie de televisie stond aan op RTL5. Het was normaal Oprah Windvrij-tijd, maar ja, zij was er niet meer "en nu het weeeeeer met Jan Regenbui "zei het kastje .
De kluizenaar zette het toestel uit. "Ik heb je gevonden in de oude loods, wat deed jij daar?" "Bosbessen plukken", zei Jeffrey omdat hij de echte reden niet wou vertellen. "Bosbessen plukken hè ?" "Ja", zei Jeffrey en sloeg met zijn vuist op de kluizenaars neus, trok zijn uitrusting weer aan en legde de kluizenaar op het bedje dat hij wel kon gebruiken. Jeffrey liep naar buiten en hij zag een grote straat en een full house. Hij liep iets verder en hielt een taxi aan.
Hij gooide de bestuurder uit de auto en reed weg.
Ondertussen riep hij alle chauffeurs op naar het markt plein te komen. Hij was daar inmiddels al lang om gifbommen te leggen en na een kwartiertje waren alle taxichauffeurs er. Toen drukte Jeffrey op het knopje, al de taxi chauffeurs sliepen gelijk en Jeffrey reed één voor één de taxi's naar de oude loods bij de haven. Daar maakte hij van al die taxi's een reuzenmobiel, het mobiel had 444 wielen en reed op 111 motors. Zo ging Jeffrey naar de gekkenbende toe.
Reed 44 huizen omver en 33 auto's maar dat maakte niet zoveel uit. Eindelijk kwam bij de gekkenbende aan.
Hij ving de bendeleden met zijn lasso en pakte het koeienstaartje van de baas af. Zo ging hij naar Billy Clinton toe, die was hem zo dankbaar dat hij het Witte Huis aan Jeffrey gaf

....    EINDE   ....

© V.I. van der Griendt 1998,1999,2000